Casa de Cultură „Mihai Eminescu”

Casa de Cultură „Mihai Eminescu”

Centrul Cultural Mihai Eminescu este o instituţie complexă: de cultură, prestări servicii turistice şi alimentaţie publică, aflată în administrarea Primăriei Târgu Mureș.
Clădirea, cu o arhitectură aparţinând finalului de secol XX, proiectată de arhitectul Tibor Gyénes, și finalizată în 1982, oferă celor interesaţi oportunitatea de a organiza diverse manifestări de cultură, simpozioane şi conferințe tematice.

Casa de Cultură „Mihai Eminescu”

În perioada comunistă, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” a fost spaţiul unde tinerii şi-au manifestat liber de inhibiţiile şi restricţiile impuse de vremuri, spiritualitatea şi personalitatea, în cadrul multor manifestări culturale.

Centrul de Cultură și Artă Târgu Mureș a primit în administrare clădirea Centrul Cultural “Mihai Eminescu” de pe strada Nicolae Grigorescu nr. 19, Târgu Mureș, prin HCL 296/28.07.2022. În momentul de față această clădire necesită reparații și investiții de modernizare. Centrul de Cultură și Artă și-a propus să reabiliteze clădirea pentru a fi redată cât mai curând comunității.

Capacitatea unităţii de cazare este de 43 de camere în regim dublu şi un apartament. Hotelul este clasificat la categoria 2 stele, în incintă există, de asemenea, un restaurant cu bar şi terase, cu o capacitate totală de 100 de locuri. Momentan hotelul, restaurantul și terasa nu funcționează.
Dispune de o sală de spectacole de 330 locuri şi un hol expoziţional cu o suprafaţă de 220 mp.
În spaţiile menţionate se organizează spectacole, conferinţe, simpozioane, cursuri de formare profesională și expoziţii.

Centrul Cultural Mihai Eminescu este partener cu instituţii, ONG-uri, precum şi alte foruri angrenate în promovarea culturii pe plan local şi nu numai.
Prin manifestările culturale găzduite şi organizate, se urmăreşte atingerea principalelor obiective, şi anume:

  • aducerea în prim-plan a culturii, prin organizarea evenimentelor culturale;
  • implicarea tinerilor în fenomenul cultural, prin parteneriate cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Palatul Copiilor, muzee, universitățile din oraș, ligile studenţeşti, precum şi cu alte unităţi şcolare mureşene;
  • cursuri: teatru, dans contemporan;
  • conservarea şi transmiterea valorilor culturale, artistice, tradiţionale ale comunităţii locale.

Casa de Cultură din Târgu Mureș are ca obiectiv să promoveze și să susțină diversitatea culturală și artistică în rândul comunității locale și să ofere un cadru adecvat pentru diverse evenimente culturale, artistice și educaționale. Printre activitățile și evenimentele găzduite se numărau spectacole de teatru, concerte, recitaluri, proiecții de film, expoziții de artă, evenimente tradiționale, lansări de cărți și multe altele.

Dacă sunteți interesat de organizarea unui eveniment în cadrul Casei de Cultură din Târgu Mureș, vă invităm să descărcați Formularul tipizat de rezervare a spațiului, disponibil în secțiunea Cereri/Formulare tipizate.

Casa de Cultură „Mihai Eminescu”
A Christmas Carol

Piesa de teatru “A Christmas Carol”

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de povestea care ne reamintește de magia Crăciunului și…

dec. 7, 20231 min
tabara de pictura Atelier 2023

Tabăra de pictură ”Atelier 2023”

Asociația Artiștilor Plastici Mureș în colaborare cu Primăria Târgu Mureș au organizat în perioada 28…

oct. 12, 20231 min
Turneu international

Turneul Internațional „Inner Joy”

La Casa de Cultură „Mihai Eminescu” va avea loc pe 9 august Turneul Internațional „Inner…

aug. 2, 20231 min
ro_RORomanian