Expoziția „Culorile Maramureșului – Traian Bilțiu-Dăncuș

Traian Bilțiu-Dăncuș este primul pictor român mare al Maramureșului de anvergură națională, premiat, dar marginalizat și uitat! Operele sale înfățișează satul și țăranii maramureșeni, surprinși în cele mai diverse ipostaze, pe fundalul peisajului spectaculos, cu ocupațiile lor cotidiene. Expoziția reunește 120 de picturi, schițe și fotografii, multe dintre lucrări fiind dăruite de familia artistului Muzeului Maramureșean din Sighetu Marmației, care, după mai bine de o jumătate de veac, le prezintă acum iubitorilor de artă din toată țara.

Expoziția „Traian Bilțiu-Dăncuș. Culorile Maramureșului” reunește 120 de picturi, schițe și fotografii. Majoritatea lucrărilor au fost dăruite de familia artistului către Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației, care le prezintă acum și iubitorilor de artă mureșeni.

Expoziția a putut fi admirată până acum la București, la Art Safari Stars Edition (2023), dar și la Chișinău, în cadrul expoziției dedicate pictorului maramureșean.

La Galeria Cetății expoziția poate fi vizitată până pe 14 iulie 2024, de Marți-Duminică în intervalul orar 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă!

Vernisaj: Joi, 16 mai 2024 ora 17.00
Perioada de vizitare: 16 mai – 14 iulie 2024, 10.00 -18.00
Locația: Galeria Cetății, Cetatea Târgu Mureș

ro_RORomanian