Seară de Jazz la Cetate – Concert “Wingman Jazz Trio”

Centrul de Cultură și Artă vă invită la concert de Jazz în aer liber cu Wingman Jazz Trio, eveniment care va avea loc sâmbătă seara, 15 iulie, de la ora 19.00 în amfiteatrul Cetății Târgu Mureș.

Participanții vor avea parte de un repertoriu muzical divers într-un concept unic de show al trupei Wingman Jazz Trio, în formula Dénes József – chitară, Vitályos Lehel – contrabas, Ferencz Áron – tobe. Va fi un concert diferit și inedit, marcat de senzația unică oferită de eleganta muzicii jazz live îmbinată perfect cu atmosfera medievală a Cetății Târgu Mureș.

Proiectul muzical promovat de Wingman Jazz Trio este unul experimental, nefiind produsul finit al industriei de entertainment sau al societății de consum. Membrii trio-ului nu se angrenează să “fabrice” muzică de unică folosință, fiind mai degrabă propulsați de dorința creativă. Un segment al muzicii de jazz – printr-o prismă estetică – care rămâne muzicală, însă fără să pice în capcana comercialismului. Iată ce definește acest trio.

Ferencz Aron – tobe, a colaborat cu mulți muzicieni din țară pe parcursul celor douăzeci de ani de istorie a carierei sale, fiind membru în peste 50 de proiecte muzicale, precum Kopor-show, The Others, sZempöl, Fabatka, Égvilág, Progorgan, Petra Acker Trio, Luiza Zan Trio, Mozaik Trio, Stereotrombone, Klausengroove, Hanta, Sense, Rubié, Árcsi. 

Vitályos Lehel – contrabas, este un devotat practicant al mai multor genuri muzicale. A colaborat cu artiști celebri precum Nicolas Simion, Luiza Zan, Gábor Juhász, László Hána, Szilárd Mezei, Ferenc Ségercz, Balázs Szokolay Dongó, Ferenc Kovács, László Földes „Hobó”, Mohamad Zatari, Nicolas Simion, Viktor Tóth, Big Band Radio România. Este de asemenea un membru pilon al trupei de succes sZempöl, membru fondator al Jazzpar Trio și a jucat în mai multe spectacole ca muzician de teatru. Îl mai regăsim implicat și în proiectul orchestral “Improviziók”, proiect care reînvie influențele compozitorilor Bartók și Kodály,
redându-le în aranjamente muzicale originale.

Dénes József – chitară, urmează în mare parte stilurile dictate de genul jazz, atingând uneori lumile muzicii blues, pop și rock. Dénes József găsește inspirație chiar și în zgomotele orașului, iar în datorită carierei sale ca inginer de sunet la teatru, zgomotele și efectele au intrat tot mai mult în orizontul interesului său. De-a lungul anilor, a cântat cu muzicieni de calibru precum A.G. Weinberger, Róbert Benkő, István Grencsó, Szilárd Mezei, László Hána, Michael Acker, Eduard Jak Neumann și lista ar putea continua. Este membru fondator al unor trupe precum Nunatak Band, Short Cuts, Sánkér Quartet, Következő Zenekar, Malter Egó.

Vă așteptăm la Cetatea Târgu Mureș pentru a vă bucura de muzică de calitate într-o ambianță minunată, să cunoașteți oameni și să vă relaxați sâmbătă seara pe acorduri grozave de jazz.


Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 iulie în amfiteatrul din Cetatea Târgu Mureș, iar intrarea este liberă!

ro_RORomanian