Articole apărute în presă

2023 2024 ….

Cea de-a 27-a ediție a Zilelor Târgumureșene s-a încheiat cu un spectacol memorabil de artificii. Concert emoționant „Contemporanii” și Gheorghe Zamfir (zi-de-zi.ro, 01.07.2024)

Cele patru zile de sărbătoare s-au încheiat duminică printr-un concert susținut de „Contemporanii”, desfășurat în Cetatea Medievală Târgu Mureș. Prestația artistică a orchestrei și a corului a fost apreciată de toți cei prezenți, oferind o încheiere vivace unui festival deja memorabil. Atmosfera a fost una magică, melodiile încântătoare captivând publicul de toate vârstele.

Zi-de-zi.ro → https://www.zi-de-zi.ro/2024/07/01/cea-de-a-27-a-editie-a-zilelor-targumuresene-s-a-incheiat-cu-un-spectacol-memorabil-de-artificii/


Expoziția „Culorile Maramureșului”, la Zilele Târgumureșene

În cadrul festivităților dedicate Zilelor Târgumureșene, eveniment care marchează anul acesta ediția cu numărul 27, Galeria Cetății Medievale din Târgu Mureș a găzduit o expoziție de excepție intitulată „Culorile Maramureșului”, semnată de renumitul pictor Traian Bilțiu-Dăncuș. Acest eveniment a oferit publicului ocazia de a explora universul vibrant și autentic al artistului, redând farmecul peisajelor și tradițiilor maramureșene.

Zi-de-zi.ro → https://www.zi-de-zi.ro/2024/06/29/expozitia-culorile-maramuresului-a-lui-traian-biltiu-dancus-straluceste-la-zilele-targumuresene/


Rock-ul a întâlnit Filarmonica în Cetatea din Târgu Mureș (punctul.ro, 28.06.2024)

Așa a fost seara de 27 iunie 2024, la concertul „Rock meets the Philharmonic” care a marcat deschiderea Zilelor Târgumureșene 2024.

Punctul.ro → https://www.punctul.ro/rock-ul-a-intalnit-filarmonica-in-cetatea-din-targu-mures/


Prima ediție a Festivalului „Savori și Tradiții mureșene” la Târgu Mureș (glasulvailor.ro, 21.05.2024)

Glasulvailor.ro → https://glasulvailor.ro/2024/05/21/prima-editie-a-festivalului-savori-si-traditii-muresene-la-targu-mures/


Luiza Zan, acasă la Târgu Mureș | VIDEO (mures.tvr.ro, 23.05.2024)

Luiza Zan, cunoscuta interpretă și compozitoare de jazz, are o relație specială cu Tg. Mureșul. La concertul „Boulevard Parade”, susținut recent în Cetatea Medievală, alături de trupa Jazzpar Trio, a mărturisit că se simte ca acasă alături de târgumureșeni.

Mures.tvr.ro → http://mures.tvr.ro/luiza-zan-acasa-la-targu-mure-video_45901.html


„Culorile Maramureșului” în Cetatea Târgu Mureș | VIDEO (mures.tvr.ro, 22.05.2024)

Oamenii, portul și veselia Maramureșului sunt concentrate în Cetatea Medievală din Târgu Mureș, într-o expoziție dedicată pictorului Traian Bilțiu-Dăncuș.

Mures.tvr.ro → http://mures.tvr.ro/culorile-maramure-ului-in-cetatea-targu-mure-video_45890.html


Tömegeket vonzott idén is a Múzeumok éjszakája (Marosvásárhelyi TVR, 21.05.2024)

facebook.com/TVRTarguMures → https://www.facebook.com/share/v/88pmoJgMvZettGZ8/


Noaptea Muzeelor la Târgu Mureș (facebook.com/TVRTarguMures, 20.05.2024)

Peste zece mii de oameni au participat la Noaptea Muzeelor în Târgu Mureș. Evenimentul crește de la an la an, iar vizitatorii numeroaselor spații și evenimente pregătite de Muzeul Județean Mureș au fost anul acesta cu 15 % mai mulți decât la ediția anterioară. Spre deosebire de alte orașe din țară, la Tg. Mureș toate muzeele au fost deschise.

facebook.com/TVRTarguMures → https://www.facebook.com/TVRTarguMures/videos/294518493726076


Festivalul Luminii în Cetatea Târgu Mureș | VIDEO (mures.tvr.ro, 14.05.2024)

Cetatea Medievală din Tg. Mureș a fost luminată sâmbătă prin zeci de mii de gulguțe, pregătite de cercetași cu ocazia ediției a XI-a a Festivalului Luminii.

Mures.tvr.ro → http://mures.tvr.ro/festivalul-luminii-in-cetatea-targu-mure-video_45772.html


Deschiderea noului sezon „Seară Jazz la Cetate” cu Midthegap Trio și Luiza Zan & Jazzpar Trio (punctul.ro, 15.05.2024)

Punctul.ro → https://www.punctul.ro/deschiderea-noului-sezon-seara-jazz-la-cetate-cumidthegap-trio-si-luiza-zan-jazzpar-trio/


Traian Bilțiu-Dăncuș, expus la Târgu Mureș, după Art Safari și Chișinău (curatorial.ro, 13.05.2024)

Curatorial.ro → https://curatorial.ro/arta/traian-biltiu-dancus-expus-la-targu-mures-dupa-art-safari-si-chisinu/

News agencies

Local press

Lifestyle press

News aggregators


Mii de gulguţe se vor aprinde astăzi în Cetatea Târgu Mureş (radiomures.ro, 11.05.2024)

Radiomures.ro https://www.radiomures.ro/stiri/mii-de-gulgute-se-vor-aprinde-astazi-in-cetatea-targu-mures.html


Caravana Shakespeare popas în 30 de oraşe printre care şi Târgu Mureş (Radiomures.ro. 05.04.2024)

Trei actori, respectiv Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță au plecat cu o dubă prin ţară pentru a le spune oamenilor cine a fost William Shakespeare, dar şi pentru a promova cea de-a XXX-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova. În 5 aprilie aceştia au prezentat în Cetatea Târgu Mureş, Operele Complete ale lui Shakespeare în 45 de minute.

Radiomures.ro → https://www.radiomures.ro/stiri/caravana-shakespeare-popas-in-30-de-orase-printre-care-si-targu-mures.html


Culoarea anului și în Cetatea din Târgu Mureș (punctul.ro, 05.04.2024)

Punctul.ro → https://www.punctul.ro/culoarea-anului-si-in-cetatea-din-targu-mures/

Culoarea anului 2024 și în Cetatea Târgu Mureș – Peach Fuzz – Lalelele Apricot Beauty

Msnews.ro → Culoarea anului 2024 și în Cetatea Târgu Mureș – Peach Fuzz – Lalelele Apricot Beauty – msnews


Operele complete ale lui Shakespeare (prescurtate) la Târgu Mureș (zi-de-zi.ro, 06.04.2024)

Cetatea Medievală i-a primit cu un public numeros pe cei trei actori – Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță –, găsind în spectacol un prilej de a „lectura” operele lui Shakespeare într-o cheie plină de umor și sarcasm în aer liber. Ironia intrinsecă a scriiturii dramaturgului englez s-a îmbinat cu efectele sonore și muzica distribuției și cu energia contagioasă a actorilor, susținute de hohotele de râs ale publicului.

Publicul mureșean a lăsat o impresie foarte bună asupra distribuției: „Publicul mureșean este genial. Până acum, este unul dintre cele mai receptive audiențe pe care le-am avut”, a mărturisit unul dintre actori.

Zi-de-zi.ro → https://www.zi-de-zi.ro/2024/04/06/operele-complete-ale-lui-shakespeare-prescurtate-la-targu-mures/


Piese de puzzle pentru reconstituirea operei lui Béla Czóbel” (visitmures.com, 04.04.2024)

Visitmures.com → https://visitmures.com/evenimente/bela-czobel


Jandarmeria Mureș, la aniversare | VIDEO (mures.tvr.ro, 03.04.2024)

Data de 3 aprilie marchează pentru Jandarmeria Română peste un secol și jumătate de la înființare. Anul acesta, jandarmii mureșeni au inițiat mai multe evenimente destinate publicului larg. Cetatea medievală a fost o poartă deschisă pentru activitățile acestei instituții.

Mures.tvr.ro → http://mures.tvr.ro/jandarmeria-mure-la-aniversare-video_45148.html


La pas prin cetatea din Târgu Mureș (mures.tvr.ro, 28.03.2024)

Noul sezon al emisiunii „Călător de Meserie” a debutat cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în care se petrec evenimente și unde oamenii se întâlnesc și socializează.  Emisiunea a fost difuzată Vineri, 29 martie, de la ora 18:20, pe TVR Târgu Mureș și sâmbătă, 30 martie, de la ora 16:00, pe TVR 3.

Mures.tvr.ro → http://mures.tvr.ro/la-pas-prin-cetatea-din-targu-mure-video_45070.html

video: https://youtu.be/Hra7lvlJVGA?si=ZdsdTi1pOA6SNoWx


De vizitat în Cetatea Târgu Mureș: “Salonul de sculptură” al artiștilor Uniunii Artiștilor Plastici din România (15.03.2024)

Punctul.ro → https://www.punctul.ro/de-vizitat-in-cetatea-targu-mures-salonul-de-sculptura-al-artistilor-uniunii-artistilor-plastici-din-romania/


Prelungirea expoziției de artă: „Capodopere ale artei băimărene” până în 31 ianuarie 2024 (msnews.ro, 09.01.2024)

Msnews.ro → https://www.msnews.ro/prelungirea-expozitiei-de-arta-capodopere-ale-artei-baimarene-pana-in-31-ianuarie-2024/


La Târgu Mureș am găsit cea mai bună gheață din Transilvania (refleqtmures.ro, 06.01.2024)

Iată care sunt cele 4 motive pentru care cea mai bună gheață este în Cetatea Târgu Mureș.

Refleqtmures.ro → https://refleqtmures.ro/la-targu-mures-am-gasit-cea-mai-buna-gheata-din-transilvania/


Copilării, cu Veronica Ilie – Anul nou, pe patine (radiomures.ro, 02.01.2024)

Anul nou începe cu distracții și mici accidente pe gheața patinoarului în aer liber, amplasat în Cetatea Medievală din Tg-Mureș. Copiii care nu au ajuns încă la săniuș, se bucură de ultimele zile de vacanță, învățând noi tehnici de patinaj.

Radiomures.ro → Ascultă rubrica „Copilăriihttps://www.radiomures.ro/stiri/copilarii-cu-veronica-ilie-anul-nou-pe-patine.html


Expoziție cu temă ecologică în Cetatea Târgu Mureș (TVR Târgu Mureș, 19.12.2023)

„Cum respiră pământul” – expoziția cu temă ecologică a artistului fotograf Dan Mihalcea a poposit în Cetatea Târgu Mureș, Bastionul Tăbăcarilor.

facebook.com/TVRTirguMures → https://fb.watch/p4V5AS1kw5/


Expoziție de fotografie “Cum respiră pământul” (cuvantul-liber.ro, 14.12.2023)

Expoziția personală itinerantă de fotografie “Cum respiră pământul” a regizorului Dan Mihalcea va fi vernisată la Târgu Mureș, în Bastionul Tăbăcarilor din Cetate, strada Avram Iancu numărul 2. Expoziția se poate vizita în perioada 18 decembrie 2023 – 10 ianuarie 2024.

Cuvantul-liber.ro → https://www.cuvantul-liber.ro/490744/expozitie-de-fotografie-cum-respira-pamantul/


Patinoarul din Cetatea Târgu Mureș va fi inaugurat oficial pe 1 Decembrie cu un spectacol de patinaj artistic (ghidulprimăriilor.ro, 28.11.2023)

Ghidulprimariilor.ro → https://www.ghidulprimariilor.ro/ro/businesses/news/view/Patinoarul-din-Cetatea-T%C3%A2rgu-Mure%C8%99-va-fi-inaugurat-oficial-pe-1-Decembrie-cu-un-spectacol-de-patinaj-artistic/6819


Az élet a legjobb festékoldó szer (uh.ro, 21.11.2023)

Kiállított képeiben változó, a befogadó városhoz alakuló kiállítás-sorozatban tekinthetők meg a nagybányai festőiskolai ismert és mindeddig rejtett remekművei, amelynek második, marosvásárhelyi kiadása egyértelműen szem- és szívkápráztatóra sikerült. A Várgalériában két teremnyi színes-ízes műalkotás tekinthető meg jövő év január 7-ig, a kiállítás díjtalanul látogatható, kedd–vasárnap 10:00 és 18:00 óra között. A tárlat kurátora Eleni Korani, az Ernst Galéria tulajdonosa.

Uh.ro → https://uh.ro/az-elet-a-legjobb-festekoldo-szer/


Punctul alb pentru deschiderea patinoarului din Cetate (punctul.ro, 15.11.2023)

Punctul.ro → https://www.punctul.ro/punctul-alb-pentru-deschiderea-patinoarului-din-cetate/


S-a deschis patinoarul din Cetatea Târgu-Mureș


Patinoarul în aer liber din Cetatea Medievală din Târgu Mureș se deschide miercuri (g4media.ro, 14.11.2023)

g4mediaro → https://www.g4media.ro/patinoarul-in-aer-liber-din-cetatea-medievala-din-targu-mures-se-deschide-miercuri-program-si-tarife.html


Nagybányai remekművek érkeztek a marosvásárhelyi Várgalériába (kultura.hu, 13.11.2023)

A világhírű nagybányai festőiskola egyedülálló alkotásaiból összeállított Hazatérés, Nagybányai remekművek magángyűjteményekből című kiállítás november 8-án nyílt meg Marosvásárhelyen.

kultura.hu → https://kultura.hu/nagybanyai-remekmuvek-erkeztek-a-marosvasarhelyi-vargaleriaba


Hangulat, arcél, zamat + galéria (magyarnemzet.hu, 12.11.2023)

Tavasszal indult útjára a magyar kultúra szempontjából egy rendkívül fontos kezdeményezés, amely során a Közép-európai örökség program részeként, az Ernst Galéria közreműködésével a nagybányai festőiskola remekműveiből nyílt kiállítás Nagybányán. A modern magyar festészet alapjainak lerakásához nagyban hozzájáruló egykori nagybányai festőiskolát éleszti újjá a program. A hiánypótló projekt újabb állomáshoz érkezett: november 8-án Marosvásárhelyen mutattak be újabb alkotásokkal bővült tárlatot. A kurátorral, Eleni Koranival egyebek között a vállalás és a művek jelentőségéről beszélgettünk.

Magyarnemzet.hu → magyarnemzet.hu/kultura/2023/11/nagybanyai-kiallitas-marosvasarhely


Ritkán látott nagybányai remekművek a Várgalériában (marosvasarhelyiradio.ro, 10.11.2023)

A Nagybányai művésztelep remekei tértek haza, szó szerint – Marosvásárhelyen, a Várgalériában megnyílt az a 45 alkotást felvonultató tárlat, amelyet január 7-ig láthat a közönség. A kiállításnak, Nagybánya után, ez a második állomása, a tervek szerint több Kárpát-medencei városba is elviszik majd. Különlegesessége, hogy zömében magánygyűjteményekből származó, a nagybányai művésztelephez köthető remekműveket látunk, olyanokat is, amelyek szinte soha nem voltak kiállítva.

MarosvásárhelyiRádió.ro → https://www.marosvasarhelyiradio.ro/hirek/ritkan-latott-nagybanyai-remekmuvek-a-vargaleriaban/


Értékálló befektetés – a műalkotás (Marosvásárhelyi TVR, 09.11.2023)

Marosvásárhelyi TVR → https://www.facebook.com/marosvasarhelyitvr


Eurómilliós műkincsek árasztották el Marosvásárhelyt (index.hu, 09.11.2023)

Szerdán megnyílt Marosvásárhelyen a világhírű nagybányai festőiskola egyedülálló alkotásaiból összeállított Hazatérés, Nagybányai remekművek magángyűjteményekből című kiállítás. A júliusban Nagybányán debütált tárlat a marosvásárhelyi Várgalériában látogatható 2024. január 7-ig, ahol a már Nagybányán bemutatott alkotások mellett újabb, ritkán vagy eddig sohasem látott festmények is megtekinthetők, a festőiskola alapítóitól is, új koncepció mentén bemutatva a festőműhelyben született különleges alkotásokat.

Index.hu → https://index.hu/kultur/senkitobbet/2023/11/09/marosvasarhely-nagybanya-festmenyek-kiallitas-/


Punctul alb pentru frumusețea toamnei din Cetatea Târgu Mureș (punctul.ro, 09.11.2023)

Punctul.ro → https://www.punctul.ro/punctul-alb-pentru-frumusetea-toamnei-din-cetatea-targu-mures/


Nagybányai remekművek érkeznek a marosvásárhelyi Várgalériába (magyarnemzet.hu, 07.11.2023)

Magyarnemzet.hu → https://magyarnemzet.hu/kultura/2023/11/nagybanyai-remekmuvek-kiallitas


Capodopere ale Artei Băimărene @ GALERIA CETĂȚII, Târgu-Mureș (modernism.ro, 06.11.2023)

Modernism.ro → https://www.modernism.ro/2023/11/06/capodopere-ale-artei-baimarene-galeria-cetatii-targu-mures/


Nagybányai remekművek érkeznek a marosvásárhelyi Várgalériába (szekelyhon.ro, 2023. november 1.)

Székelyhon.ro → https://szekelyhon.ro/aktualis/nagybanyai-remekmuvek-erkeznek-a-marosvasarhelyi-vargaleriaba


Nagybányai remekművek érkeznek a marosvásárhelyi Várgalériába (maszol.ro, 2023. november 6.)

Maszol.ro → https://maszol.ro/kultura/Nagybanyai-remekmuvek-erkeznek-a-marosvasarhelyi-Vargaleriaba


Expoziția „Capodopere ale artei băimărene”

Evenimentul expozițional în presa locală:


Expoziția de capodopere din școala de pictură băimăreană ajunge la Galeria Cetății din Târgu Mureș (ziarulpozitiv.ro, 06.11.2023)

Pe 8 noiembrie va fi vernisată expoziția Capodopere ale artei băimărene, care reunește lucrări unice ale renumitei Școli de pictură din Baia Mare. Expoziția, care a debutat la Baia Mare în iulie 2023, va fi deschisă publicului târgumureșean în Galeria din Cetatea Târgu Mureș, unde vor fi expuse într-un nou concept picturi rar văzute, inclusiv cele ale fondatorilor Școlii de pictură.

Ziarulpozitiv.ro → https://ziarulpozitiv.ro/expozitia-de-capodopere-din-scoala-de-pictura-baimareana-ajunge-la-galeria-cetatii-din-targu-mures/


Expoziția de capodopere din Baia Mare ajunge la Galeria Cetății din Târgu Mureș (Zi de Zi, 31.10.2023)

Pe 8 noiembrie se va deschide expoziția „Capodopere ale artei băimărene”, care reunește lucrările unice ale renumitei Școli de pictură din Baia Mare.

Zi-de-zi.ro → https://www.zi-de-zi.ro/2023/10/31/expozitia-de-capodopere-din-baia-mare-ajunge-la-galeria-cetatii-din-targu-mures/


Punctul alb pentru pentru Cetatea din Târgu Mureș, un reper care merită vizitat de către orice turist român sau străin (punctul.ro, 01.11.2023)

Material apărut în data de 01 noiembrie 2023 în publicația Punctul.ro, aici:

Punctul.ro → https://www.punctul.ro/punctul-alb-pentru-cetatea-din-targu-mures-un-reper-care-merita-vizitat-de-catre-orice-turist-roman-sau-strain/


Iarba sfântă, planta despre care vorbeşte Biblia, cultivată în Mureş. Beneficiile plantei miraculoase (Antena 3 CNN, 19.08.2023)

În grădina cu plante medicinale și aromatice de lângă Cetatea din Târgu Mureş se găsește „iarba sfântă” despre care vorbește Biblia, o plantă rară în ţara noastră. Rozalia Jani este inginer horticol pensionar și se îngrijește ca plantelor să nu le lipsească nimic.

Urmăriți materialul video aici → https://www.antena3.ro/emisiuni/agricool/iarba-sfanta-planta-biblie-cultivata-in-mures-beneficii-683500.html


Seară de Jazz la Cetate – Concert “Tasi Nóra & Azara” (punctul.ro, 17.08.2023)

Citește mai multe → https://www.punctul.ro/seara-de-jazz-la-cetate-concert-tasi-nora-azara/


Grădină cu plante medicinale şi aromatice după modelul celor din secolele XVI-XVII, în Cetatea Târgu Mureş (Punctul.ro 15.08.2023, Agerpres.ro 14.08.2023)

Un inginer horticol pensionar, Rozalia Jani, îngrijeşte în Cetatea din Târgu Mureş o grădină cu plante medicinale şi aromatice după modelul celor care existau cândva în jurul fostei mănăstiri franciscane, atestată documentar în 1332, care exista în zona actualei Biserici Reformate din cetate.

Citește articolul integral aici → https://www.punctul.ro/gradina-cu-plante-medicinale-si-aromatice-dupa-modelul-celor-din-secolele-xvi-xvii-in-cetatea-targu-mures/

Agerpres.ro → https://www.agerpres.ro/social/2023/08/14/reportaj-gradina-cu-plante-medicinale-si-aromatice-dupa-modelul-celor-din-secolele-xvi-xvii-in-cetatea-targu-mures–1153920


O zi la Galeria Cetății (ordineazilei.ro, 04.08.2023)

Centrul de Cultură și Artă Târgu Mureș vă invită, joi, 10 august, la un eveniment special în cadrul expoziției temporare „Școli, colecționari, mecenat – Arta transilvăneană în prima jumătate a secolului XX”, găzduită în Galeria Cetății.

Ordineazilei.ro → https://www.ordineazilei.ro/o-zi-la-galeria-cetatii/


INTERVIU. Lecție de istorie despre Cetatea Medievală Târgu Mureș (Zi de Zi, 02.08.2023)

Interviu Florentina Vary, director interimar la Centrul de Cultură și Artă din Târgu Mureș, despre istoria Cetății Târgu Mureș.

Citiți interviul integral aici → https://www.zi-de-zi.ro/2023/08/02/lectie-de-istorie-despre-cetatea-medievala-targu-mures/


A marosvásárhelyi vár fűszerkertjében jártunk (Marosvásárhelyi Rádió, 03.08.2023)

Aflați mai multe despre grădina de plante aromatice a Cetății Târgu Mureș din acest material audio realizat de Marosvásárhelyi Rádió : https://www.marosvasarhelyiradio.ro/musorok/627757/


Grădina Cetății: refugiul din mijlocul orașului (Zi de Zi, 13.07.2023)

Dacă doriți să aflați mai multe despre grădina Cetății Târgu Mureș și amenajarea acesteia, vă invităm să urmăriți acest material video semnat Zi de Zi! Mulțumim realizatorilor!

:::Citiți și materialul din publicația online: Grădina Cetăţii: refugiul din mijlocul oraşului


Punctul alb pentru grădina de plante medicinale și aromatice de la Cetatea din Târgu Mureș (punctul.ro, 11.07.2023)

:::Citiți articolul pe: https://www.punctul.ro/gradina-cu-plante-medicinale-si-aromatice-in-cetatea-targu-mures/


Tripticul lui Tibor Boromisza în Galeria Cetății din Târgu Mureș (Cuvântul liber, 24.06.2023)

Opera de artă “Triptic” a lui Tibor Boromisza poate fi văzută în cadrul expoziției intitulată “Școli, colecționari, mecenat – Arta plastică transilvăneană în prima jumătate a secolului XX”, care a fost deschisă în Galeria Cetății. Altarul triplu este prezent pentru prima dată la Târgu Mureș, în organizarea Muzeului Județean de Artă “Centrul de Artă Baia Mare” și a Centrului Cultural și de Artă Târgu Mureș.

Citiți articolul integral aici: https://www.cuvantul-liber.ro/479995/tripticul-lui-tibor-boromisza-in-galeria-cetatii-din-targu-mures/


Interviu. Florentina Váry, director al Centrului de Cultură și Artă Târgu Mureș: “Suntem o comunitate închegată și ne reprezintă aceleași valori” (Radio Târgu Mureș, 23.06.2023)

Dna Florentina Váry, director al Centrului de Cultură și Artă Târgu Mureș a acordat vineri, 23 iunie, un interviu pentru Radio Târgu Mureș, în cadrul căruia a vorbit despre Zilele Târgumureșene, despre evenimentele planificate vara aceasta în Cetatea Târgu Mureș, precum și despre alte aspecte legate de organizarea și funcționarea Cetății

:::Interviul complet îl puteți asculta aici: https://www.radiomures.ro/stiri/emisiuni/zilele-targumuresene-au-inceput


Boromisza Tibor Triptichonja a Marosvásárhelyi Várgalériában (Székelyhon.ro, 23.06.2023)

(Forrás: Székelyhon.ro → https://szekelyhon.ro/aktualis/boromisza-tibor-triptichonja-a-marosvasarhelyi-vargaleriaban) (Forrás: Székelyhon.ro → https://szekelyhon.ro/aktualis/boromisza-tibor-triptichonja-a-marosvasarhelyi-vargaleriaban) (Forrás: Székelyhon.ro → https://szekelyhon.ro/aktualis/boromisza-tibor-triptichonja-a-marosvasarhelyi-vargaleriaban) (Forrás: Székelyhon.ro → https://szekelyhon.ro/aktualis/boromisza-tibor-triptichonja-a-marosvasarhelyi-vargaleriaban) (Forrás: Székelyhon.ro → https://szekelyhon.ro/aktualis/boromisza-tibor-triptichonja-a-marosvasarhelyi-vargaleriaban)


Casa de Cultură Mihai Eminescu din Tg.Mureș are nevoie de milioane de euro pentru reabilitare și dotare (radiomures.ro, 21.06.2023)

Directorul interimar al Centrului de Cultură și Artă Tg. Mureș, Florentina Vary, a precizat pentru Radio Tg.Mureș că starea precară a clădirii a fost constatată cu aproape 3 ani în urmă când ea a trecut în administrarea Serviciului Public de Utilități Municipale.

https://www.radiomures.ro/stiri/casa-de-cultura-mihai-eminescu-din-tg-mures-are-nevoie-de-milioane-de-euro-pentru-reabilitare-si-dotare.html


Punctul alb pentru covorul de flori împrospătat la Cetatea Târgu Mureș (punctul.ro, 20.06.2023)

Citește articolul integral aici: https://www.punctul.ro/punctul-alb-pentru-cetatea-targu-mures-care-si-a-improspatat-covorul-de-flori/


Cunoaștere, Artă și „Școala Verde” (TVR Târgu Mureș, 15.06.2023)

În “Săptămâna verde”, școala se poate muta în natură, iar Cetatea Târgu Mureș este locul ideal! La picnic sau la prelegere, elevii și profesorii pot îmbina teoria cu practica, dar mai ales, utilul cu plăcutul.

:::Vizionați clipul video aici


Picătura de cultură – Expoziția Școli, colecționari, mecenat (TVR Târgu-Mureș)

:::Vizionați clipul video aici


ȘCOLI, COLECȚIONARI, MECENAT Municipiul Târgu Mureș s-a îmbogățit cu un nou spațiu expozițional și cu una dintre cele mai valoroase expoziții, conform istoricilor de artă (TVR Târgu Mureș, 14.06.2023)

Municipiul Târgu Mureș s-a îmbogățit cu un nou spațiu expozițional și cu una dintre cele mai valoroase expoziții, conform istoricilor de artă. „Școli, colecționari, mecenat – Arta transilvăneană în prima jumătate a secolului XX” se află la Galeria Cetății din Târgu Mureș și a fost vernisată în prezența unui număr mare de iubitori de frumos. Vizionați clipul video aici.

:::Vizionați clipul video aici


Povestea Generalului Georgio Basta-pisica Cetăţii Târgu-Mureş (Zi de Zi Mureș, 15.06.2023)

Dacă nu știați nimic despre acest rezident discret al Cetății Târgu Mureș, vă invităm să vizionați următorul material video semnat Zi de Zi Mureș.

:::Vizionați clipul video aici


ro_RORomanian