Participare la „Întâlnirea Societății Antreprenoriale Studențești (SAS UAT)”

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023 între orele 16:00-17:00, la Teatrul Studio (foaier) are loc “Întâlnirea Societății Antreprenoriale Studențești (SAS UAT)” în cadrul Festivalului Studio „Artist și/sau antreprenor. Idei și proiecte sustenabile pentru sectorul cultural și creativ”. Moderatorul evenimentului va fi prof. univ. dr. Aura Corbeanu (vicepreședinte UNITER).

În cadrul evenimentului, dna Florentina Váry, director al Centrului de Cultură și Artă Târgu Mureș va detalia în ce mod pot colabora studenții Universității de Arte cu instituția pe care aceasta o conduce. 

Antreprenoriatul cultural solicită creativitatea tinerilor cu inițiativă – idei și proiecte – în egală măsură ca formele de expresie scenică. Dezvoltarea sectorului cultural și creativ depinde și ea de această creativitate, de felul în care reușește să aducă valoare la nivel social, dar și în zona economică. Inițiativele independente, parteneriatele public-private, proiectele punctuale din cadrul unor instituții/organizații schimbă astăzi cu rapiditate mentalități, tipare de consum, viața culturală și socială a orașelor.

Universitatea de Arte a inițiat de-a lungul anilor numeroase proiecte de amploare care au pus Târgu Mureșul pe harta evenimentelor cu miză națională și internațională. Iar actualele generații de studenți, masteranzi și doctoranzi conferă siguranța că inițiative, similare, viitoare vor păstra acest statut privilegiat, onorant și obligant de promotor al creativității artistice și antreprenoriale.

ro_RORomanian