Seară Jazz la Cetate – 7th SENSE

Centrul de Cultură, Artă și Agrement Târgu Mureș prezintă:

Trupa bucureșteană 7th SENSE va concerta sâmbătă, 20 iulie, ora 20:00, pe scena amfiteatrului din Cetatea Medievală Târgu Mureș, în cadrul seriei de evenimente „Seară Jazz la Cetate” care își propune să aducă în atenția spectatorilor talente locale și zonale reprezentative ale acestui gen muzical.

7th SENSE este o tânără trupă de jazz din România cunoscută pentru interpretarea energică, originalitatea compozițiilor și improvizația de înaltă calitate, ce îi are în componență pe muzicienii Laura Benedek, Sergiu Bivol, Lucas Contreras și Frankie Ercsei. Abordează jazz-ul într-o manieră proaspătă și inovatoare, combinând influențele soul, nu jazz și ale muzicii electronice cu sunetele tradiționale ale genului.

7th SENSE este una dintre cele mai tinere și apreciate trupe de jazz din România, reușind să se remarce în ultimii patru ani atât pe scena locală, cât și la nivel național. Ei s-au afirmat pe cele mai importante scene de jazz din țară, precum JazzX, Jazz in the Park, Bucharest Jazz Festival și Green Hours Jazz Fest. De altfel au participat în 2019 la “Euroradio Jazz Competition”, iar în decembrie 2021 au câștigat premiul pentru “Cea mai bună trupă” la Sibiu Jazz Competiton.

Prospețimea jazzului, improvizația, influențele soul, nu jazz și ale muzicii electronice s-au coagulat în albumul de debut al trupei, „Light in Chaos”, lansat în iunie 2022, cu colaborarea unor artiști renumiți din Anglia (Liam Shortall, Will Fry), dar și din țara noastră (Luiza Zan, Alex Arcuș). Albumul este brodat pe ideea că va exista întotdeauna o speranță de care să te ții strâns, chiar și în cele mai zbuciumate momente. Această căutare a luminii a devenit un element central în alcătuirea muzicii și identității 7th SENSE.

7th SENSE este:

Sergiu Bivol – trompetă
Lucas Contreras – ghitară
Laura Benedek – bas
Gabi Matei – baterie

ro_RORomanian